Garantipartner Ungegarantien: Hvorfor nu det?

16.06.2020

Scandic Food fortæller om det at være Garantipartner i ungegarantien

Hos Scandic Food i Tårs sætter vi altid kunderne i højsædet. Det er vigtigt, at vi leverer den bedste kvalitet for at sikre tilfredse kunder og dermed fortsat vækst i virksomheden. Vi må dog aldrig glemme, at der også findes en verden uden for vores fire vægge. Derfor var det også med et rungende JA TAK, at vi gik ind i arbejdet med Ungegarantien, og som den første virksomhed underskrev kontrakt som Garantipartner.

Som Garantipartner forpligter vi os som virksomhed til at hjælpe alle unge, der henvender sig, med at forfølge deres unikke drømme om uddannelse, praktikplads eller job. Vi er en bredt favnende virksomhed og har derfor i vores optik rigtig meget at byde på.

Som Garantipartner kan vi håndtere besøg af skoleklasser, eller vi kan komme på besøg på skolen. Der er samtidig mulighed for praktik i mange funktioner, som giver den unge mulighed for at snuse til forskellige arbejdsområder og finde ud af, hvordan en arbejdsplads fungerer. Hos os møder man mange forskellige jobretninger som fx: lagermedarbejder – laboratoriemedarbejder – håndværker – elektriker – produktionsmedarbejder – administrationsmedarbejder – leder – industrioperatør - produktionsmedarbejder og produktudvikler.

På virksomheden har vi desuden ni uddannede mentorer, som kan hjælpe og understøtte udsatte unge og de borgere, som har behov for at prøve sig selv af i forhold til at vende tilbage til arbejdsmarkedet efter fx sygdom eller ulykke.

Socialt medansvar og fremtidens arbejdskraft
For mig handler det at være Garantipartner om, at vi er vores sociale ansvar bevidst. Alle har behov for at være på vej mod en positiv destination, hvad angår job og uddannelse, og det vil vi gerne hjælpe med.

Hos os har vi to medarbejdere, som gennem 43 år har fundet deres positive destination her hos os, og de stopper ikke lige her og nu. Da de startede, var der ikke nogen, der omtalte det som ”positiv destination”, men princippet er det samme. Det handler om at lande det rigtige sted for den enkelte. Når vi skaber interesse om vores virksomhed, vil flere se på os, som netop en positive destination. Det at være Garantipartner er dermed også en investering i vores eget fremtidige rekrutteringsgrundlag.

I de kommende år vil Ungegarantien for alvor komme til at gøre en forskel for vores unge mennesker, og Hjørring Kommunes virksomheder har en vigtig rolle i forhold til at hjælpe de unge på vej mod en uddannelse og et job, der giver mening for den enkelte.

På Scandic Food ser vi frem til det fortsatte samarbejde omkring Ungegarantien.

Hvad er kravene til en Garantipartner?
Som Garantipartner forpligter virksomhederne sig til at hjælpe alle unge, der henvender sig, med at forfølge deres unikke drømme om uddannelse eller job. Hvis en virksomhed ikke selv har mulighed for at tilbyde den unge job, praktik eller læreplads, er virksomheden forpligtet til at guide den unge videre til en anden virksomhed, en vejleder, en virksomhedskonsulent eller noget helt fjerde, der kan hjælpe den unge videre mod egne drømme om en positiv destination.

Yderligere information