Praktik hos Erik Lytzen a/s i Hjørring

14.02.2022

Hos Erik Lytzen a/s i Hjørring har Daniel fra Hjørringskolen været i længerevarende praktik siden sidste forår. I stedet for at gå i skole hver dag, møder han hver torsdag hos Lytzens El-afdeling, hvor han følger den samme elektriker. 

 

Til et statusmøde for nyligt fik den unge elev meget positive tilbagemeldinger på sin indsats med en melding om, at hvis elektrikeruddannelsen var det næste og bedste skridt for ham efter 9. klasse, ville de stå klar med et tilbud om læreplads, når han kom dertil. Desuden fik han at vide, at de også var klar til andre former for samarbejde, f.eks. introjob, hvis det skulle have interesse.

Anders Nielsen hos Erik Lytzen a/s understregede at det ikke var resultaterne på eksamensbeviset, han kiggede på først, når han ansatte, men derimod personlighed, mødestabilitet og indsats. 

Nu kommer der en uddannelses- og erhvervsvejleder på banen, som sammen med den unge, forældre og lærere, skal undersøge hvad næste skridt skal være hen mod elektrikerfaget.

Det er et rigtigt godt eksempel på hvad Ungegarantien, kan når en Garantipartner som Erik Lytzen a/s er så fleksibel i sin indstilling til den unge.