Projekt Edison 2021 på Vendsyssel Teater

10.11.2021

325 elever fra 6. og 7. årgang fordelt på 90 hold har onsdag den 4. november pitchet innovative idéer til dette års lokalfinale i Projekt Edison under overskriften: ”Klima - hvordan kan du gøre en forskel?”.

Det er fjerde gang Projekt Edison afholdes i Hjørring Kommune, og igen i år var elevernes ideer imponerende. I alt 7 hold går videre til landsfinalen i uge 47, hvor de skal dyste mod elever fra resten af Danmark. Som noget nyt blev der også uddelt en pris for ”Bedste grønne idé” sponseret af Erhverv Hjørring DYNAMIC, som også har klima og bæredygtighed i fokus.

John Windbirk, der er erhvervsplaymaker ved Hjørring Kommune var tovholder på dagen, og der var nok at holde styr på. Han var en glad mand, da han sammen med Kari Rune Jakobsen, der er Skole- og dagtilbudschef, kunne overrække præmierne til de stolte vindere.
”Jeg er lettet og begejstret. Det har været fantastisk igen at kunne afholde dette event IRL, og vi er meget imponerede over niveauet. Jeg vil også gerne række en stor tak til alle dommere, som investerede tid og kræfter i projektet og i de unge mennesker. Også en stor tak til Clara Bergman Smit fra By Cavour, som inspirerende fortalte de unge mennesker om sin vej som ung iværksætter.”

Kari Rune Jakobsen, Skole- og dagtilbudschef, var også rundt og snuse til de mange ideer. ”Jeg er synes det er helt fantastisk at være her i år, og mærke hvor meget det betyder for 6. og 7. klasserne at samarbejde på de her innovative måder, hvor de skal have deres gode ideer til at blive til virkelighed. De her processer er så vigtige i forhold til deres læring og udvikling og er med til at gøre dem bevidste om deres styrkesider og interesser. Det får de brug for når de senere skal vælge uddannelse og job”.

Vinderne af førstepladsen blev: 6.x fra Horne skole

 

Fakta om Projekt Edison:

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse. Under et længere forløb vil eleverne stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis. Målet er, at hver gruppe fremstiller et produkt, hvilket de senere skal fremvise på en større messe.

Formål:

Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.