Vi bygger med bolden

10.02.2022

Praksisfaglige forløb på erhvervsskolerne som led i karrierelæringsaktiviteterne i Hjørringskolen for elever på 8. – 10. klassetrin.

I hele uge 44 havde et hold på 19 elever fordelt på Hjørringskolens F-klasser, K-klasser og GS-klasser skiftet klasseværelset ud med værkstedet på Energi og Byggeri på EUC Nord, da de deltog i et fagligt brobyggende matematikforløb. Forløbet var en ”Hjørringskole-tilpasset” udgave af EUC Nords Mat7-camp, hvor eleverne arbejder med prøverettet praksisfaglig matematik.

Matematikfaglige begreber som pytagoras, areal og rumfang blev pudset af, mens eleverne arbejdede med konstruktionen af et bordebænkesæt. Der blev arbejdet vedholdende og omhyggeligt i grupperne, så vinklerne stod helt skarpt hos alle grupper, da opmålingerne skulle stå deres prøve og møblet skulle samles til sidst. Sådan!

De unge har gennem forløbet både fået afprøvet deres praksisfaglige kompetencer inden for det byggefaglige i et professionelt værksted og har samtidig fået forståelse for den direkte relevans af de matematikfaglige begreber anvendt i en praksisfaglig sammenhæng. Da elevernes matematiklærer deltog under hele forløbet, er der nu mulighed for at trække tråde ind i matematikundervisningen tilbage på skolen.

Tusind tak til Flemming Jensen fra EUC Nord for kyndig bistand undervejs.